Restyling Projecten

VAN AFDANKERTJE NAAR UNIEK RESTYLE MEUBEL

Als decorateur werpt Barbara haar vaak op meubels die niet meer binnen een bepaalde interieurstijl thuishoren en blaast ze door het toepassen van verschillende technieken nieuw leven in. Naargelang de nieuwe functie van het te restylen meubel wordt deze bewerkt tot een origineel stuk die met zijn uitstraling zeker zal gezien worden. Mede dankzij een uitgebreid netwerk weet Bfactor precies die unieke karaktervolle stukken op de kop te tikken en dit te restylen tot pareltjes.

Wie weet krijgt één van deze restyle meubels weldra een plaatsje binnen jouw interieur.

RESTYLE KASTEN

NIEUWE BESTEMMING KAN VOOR IEDER MEUBEL

De prints op deze metalen kast zijn aangebracht met een laserprint transfer medium. De body is onder handen genomen met kwalitatieve krijtverf en na het aanbrengen van de letters met structuurpasta en gold folie verder gefinished met een wax coating.

Een stoere look met en tikkeltje glamour is de nieuwe eigenheid van deze ooit karakterloze kast.

Op de kop getikt bij een faillissement van kantoormeubilair, na de meubel restyling van BFactor dienstdoende als schoenenkast.

AFWERKING TOT IN DE PUNTJES

Dit kastje is gered van het containerpark en voorzien van een grondige opknapbeurt met aandacht voor de binnenkant die bestond uit een geplastificeerde bekleding op spaanderplaat. Na de uitharding van het product en de bewerking tijdens het droogproces verkrijgt men de structuur en look van steen. Meteen ook een sterkere basis dan voorheen.

IT'S ALL IN THE DETAILS

Een mix van decoupage, sjabloneer, stempelen en verftechnieken met materialen zoals: inkt, colorwax, krijtverf, rusty powder, decoupage papier. De meubel restyling is opgesmukt met decoratieve elementen en stras steentjes. Mobiel gemaakt en verstevigd met metalen profieltje. Deze vintage getinte schuivenkast schittert als nooit te voren binnen een slaapkamer styling.

VAN EEN SAAI NAAR TRENDY RESTYLE MEUBEL

Het gebruik van deze opvallende metaalverf in combinatie met decoupage en verweringstechnieken maken dat deze kasten perfect tot zijn recht komen in een zuiderse getinte patio. Functionele waterproof make-over van saaie dossierkasten maakt plaats voor het opbergen van allerhande exterieur benodigdheden. Alles bij de hand om te genieten van zwoele zomeravonden.

DEUREN

BINNENKOMEN DOE JE ZO!

In dit renovatiehuis zijn de reeds bestaande deuren ontdaan van de lagen verf die ze de loop der jaren hebben meegekregen. Er is bewust gekozen om bij het verwijderen van de verf met decapant sommige restanten te behouden om een verweerd effect te creëren. De moeilijk bereikbare delen van de deur zijn aangepakt met een zandstraler die dat moment ter beschikking was voor andere werkzaamheden binnen het renovatie project.

De panelen van de deuren zijn bekleed met een overschot Brooklyn Tins vliesbehang die een terugkerend patroon vormt binnen de styling van dit huis. In de lijn van het authentieke zijn deze deuren verder bewerkt met powertex producten voor het bekomen van een craquele effect die vaak een must is voor het leggen van een ouderwetse twist. De gescheurde glaspartijen van de deur naar het kantoor zijn vervangen door een MDF paneel die langs beide zijden voorzien is van een art work met enerzijds de zichtbaarheid van de originele stalen frame en anderzijds het gesloten gedeelte dat toedraagt tot de privacy binnen deze ruimte.

TRAPPEN

CREATIEVE TRAPRENOVATIE

Deze trap is een mooi voorbeeld van een BFactor budgetvriendelijk renovatie project. Vòòr het toepassen van de verftechnieken is de trap lichtjes geschuurd, verstevigd en behandeld tegen de houtworm. De verf op basis van powertex lood en ivoor in combinatie met bister leveren bij het uitvloeien en verhitten van de verschillende mediums op de traptreden een spectaculair resultaat op. Het stootbord van de treden heeft een bekleding gekregen van een restant parket die doorloopt in de aanpalende ruimten.

VERLICHTING

BROCANTE

Dit uniek meubelstuk viel Barbara op tijdens het rondsnuffelen op een rommelmarkt. De verkopers konden niets met het meubelstuk vanwege een ontbrekende lampenkap die past op de gevormde stalen draadframe rond de lamp. De creatieve geest van Barbara stootte al vlug op een gevlochten rieten mand en bracht haar op dit idee. Het probleem was in no-time van de baan en het licht ging weer schijnen. Oplevering van multifunctioneel oud charmant meubelstukje in match met de Shabby Chic interieur styling.

Heb je een restylingproject, maar geen inspiratie of gebrek aan tijd om zelf aan de slag te gaan?