Mixed Media Projecten

EEN MIX VAN MEDIA WAAR TECHNIEKEN ELKAAR ONTMOETEN

De uitlaatklep bij uitstek, eventjes alles los laten en “Go with Flow" in een zee van eindeloze combinaties. Intuïtief gaat Barbara aan de slag met een selectie materialen en volgens het budget van de klant. Technieken en materialen worden gemixt en gematcht op dragers of vast meubilair. De grootste troef van BFactor is de toepassing van eigen technieken en grafische ontwerpen te verwerken in deze kunstvorm.

DRAGERS

Mixed Media met krachtige print

Een krachtig beeldontwerp met transfer overgebracht op doek zorgt voor een  stevige basis van een mixed media werkstuk. Vertrekkende van het digitaal ontwerp heeft Barbara kleurstalen aangemaakt in nuances terugkerend uit de afbeelding. De frame is een vondst van op de zolder in oorspronkelijke staat behouden en nonchalant bespoten met gold spray. Deze decoratieve inbreng zorgt ervoor dat het profiel van het gelaat extra geaccentueerd wordt. Verder kreeg dit Mixed Media kunstwerk vorm door het aanbrengen van een verscheidenheid aan pigmenten, sprayen, zand, kalk, powertex, 3D structuren, waxen… Het resultaat is een uniek master piece met een eigen karakter.

Project: Familie De Putte – Stercks te Wetteren

TECHNIEKEN DIE LEVEN

Heb je in huis oerdegelijke materialen maar met een saaie uitstraling?

BFactor pakt deze onder handen en geeft je deuren, trappen… terug pit door ze te behandelen met specifieke producten die door het reactieproces heen, spectaculaire effecten opleveren. Resten van behang of textiel die aanwezig zijn binnen de styling van het interieur, zijn top om mee opgenomen te worden in het creëren van de nieuwe levendige look. Bij deze creatieve vorm van kunst is een grondige productkennis noodzakelijk en dient men de technische eigenschappen en de droogtijden te accepteren.

“Mixed Media" Een techniek die naar mate het proces vordert zijn eigen leven begint te leiden, nooit identiek aan eerdere uitvoeringen met hetzelfde product, hoeveelheid en repetitieve uitvoering maar wel altijd verrassend mooi met een pittig karakter.

Close-Up van toegepaste Mixed Media techniek voor grenen deur.

Project: privé woning Familie De Backer – Raes 

WANDEN

VAN WAARDELOZE WANDTEGEL NAAR EYECATCHER

Deze klanten hadden een leegstaand handelspand gekocht waar ooit een frituur in werd uitgebaat. Door prioritaire renovatie werken, bleek het voorziene kostenplaatje al vlug een serieuze hap uit hun budget te eisen. In het verlengde van de keuken diende volgens het inrichtingsplan een ontbijthoek te worden voorzien. Barbara werd gecontacteerd om ter plaatse te bekijken wat er mogelijk was om deze planning op een budgetvriendelijke manier te laten doorgaan zonder een stijlbreuk te veroorzaken.

Door de klanten voor te stellen en te overtuigen om de witte wandtegels te recupereren en te laten bewerken met een Mixed Media verftechniek, bleef het kapwerk, de plaatsing en aankoop van steenstrips uitgespaard. Na het grondig ontvetten en het aanbrengen van een primer werd de Bluestone Powertex techniek uitgevoerd. Het resultaat oogt naturel op de steen door zijn unieke texturen en bevat geen repeterend patroon in vergelijking met behang. Waterproof en beschermd tegen vuil en vet vormt de muur een eyecatcher in deze leefkeuken. Barbara zette een likje krijtverf en wax op de authentieke deuren voor een geslaagd geheel.

Project: Familie De Ro – Van Laethem te Geraardsbergen

INTERIEURONTWERP MET MIXED MEDIA ACHTERGROND

Dit wandontwerp werd door BFactor voorzien van een Powertex Bluestone effect die aangebracht werd op de gyproc als achtergond van het meubel. Eens uitgehard, met de hand gepolierd en in de wax gezet is deze kwalitatieve decoratieve techniek qua structuur en looks te evenaren met natuursteen. Benieuwd wat het kost?

Project: Familie De Ro – Maes te Wichelen

INTERIEURONTWERP MET BETONLOOK BEKLEDING

In deze realisatie kreeg de omkasting van het interieur meubel een Shabby betonlook van Annie Sloan toegediend, uiteraard gefinetuned met eigen inbreng van BFactor details die het geheel helemaal afmaken. De betonlook kreeg zijn eigenheid door bepaalde gedeeltes van de grijze natte verflaag te bestrooien met wit antique powder die naar mate het droogproces vorderde kon worden uitgewreven over de rest van de wand. Na het respecteren van de droogtijd werd de wand voorzien van een hittebestendige sealer op basis van een matte vernislaag.

Project: Familie de Backer – Raes te Ressegem

Mixed Media wandschilderij met een verhaal

Dit is één van Barbara's eerste Mixed Media experimenten in eigen huis, rechtstreeks op de wand aangebracht. Een nieuwe creatieve en artistieke wereld ging open.

Zoals elk individu of gezin zijn eigen levensverhaal heeft, hebben wij die van ons vertaalt in een emotionele collage die we nog steeds alle dagen ervaren als een houvast. Een negatieve herinnering nauw verbonden aan een positieve emotionele periode uitte zich hier in een symbolische kunst die voor ons een waardevolle betekenis heeft en we de rest van ons leven zullen ervaren en meedragen.

Na het verwijderen van de voormalige lagen behang is de wand voorzien van een primer en een muurverf als ondergrond. De selectie afbeeldingen zijn geprint met een laserprinter en met de transfer techniek lukraak op de wand aangebracht. Deze basis werd in het creatieve proces naar gevoel uitgebreid met distress inkt, belettering, decoratieve items, pigmenten, structuurpasta, decoart acrylverf, bister, sprays, powertex… De kleurkeuze geeft de kracht van de emotie weer, gelinkt aan een kleurrijke toekomst. Door de coating ogen de kleuren na talrijke jaren nog steeds levensecht en is deze kunstzinnige Mixed Media wand een blikvanger binnen onze interieurstyling geworden.

Project: privé woonst BFactor te Ressegem