Meubels op maat laten maken

KANTOOR

WERKEN IN EEN GEÏNTEGREERD THUISKANTOOR

INBOUWKAST OP MAAT

In dit privé bureau geen saaie kantoormeubelen, maar wel een staaltje maatwerk van freelance interieurontwerper Barbara Raes 

Het geraamte is vervaardigt uit MDF, afgewerkt met oud steigerhout en aangevuld met een metalen elementen. De wijnkisten zijn op de kop getikt tijdens een lokale rommelmarkt waar Barbara geen seconde getwijfeld heeft om deze collector items in huis te halen. De wijnbakken zijn voor het gebruik grondig gereinigd, behandelt tegen de houtworm en extra verstevigd op de bodem. De naturel look van het hout is behouden in zijn originele staat. De old look metalen handvatten zijn door hun vorm praktisch in gebruik, zorgen voor een stoer accent en werken uitstekend als geheugen steuntje binnen de organising van de kantoorbenodigdheden en paperassen. Een doordacht, tijdloos meubelontwerp, die zijn bijdrage levert naar een visueel nette kantoorruimte prachtig in evenwicht met de zichtbare leefruimten in deze woning. Benieuwd hoe

GESTYLED WANDMEUBEL OP MAAT

INKOMHAL

In dit huis was het gezegde “met de deur in huis vallen" letterlijk en figuurlijk van toepassing. De bewoners van dit huis houden van het open ruimtelijk gevoel maar meteen binnenkomen in de living bleek hier toch wel een ergernis te vormen. Barbara kwam tot deze creatieve hal oplossing die op een originele manier toch voor een zekere privacy zorgt, het ruimtegevoel niet afblokt en te gelijkertijd handige opbergruimte omvat. Met shutters en een metalen buizen frame als basis kreeg het meubelontwerp op maat vorm. De vestiaire kast is doelbewust geplaatst, eigenhandig voorzien van verftechnieken en gedecoreerd in lijn met de interieurstyling van de woonst.

UPCYCLING MEUBEL OP MAAT

Met de wens om het interieur anders te gaan plaatsen en inrichten kwam Barbara tot het idee om dit houten meubel te gaan recupereren en uitbreiden tot een dressoir op maat die reikt over de gehele oppervlakte van de draagmuur in het centrale woongedeelte. Met haar zwak voor hout en natuurlijke texturen kreeg dit meubel op maat een extra omhulsel van gebruikt steigerhout met als blikvanger een natuurlijk kunstwerk. De ruwe structuur en de kleurnuances van de witte berkenstammen brengen het meubel tot leven.

THUISKOMEN IN EEN ORIGINELE HAL

TV & HAARDWAND

UNIEK WANDMEUBEL OP MAAT

Met de technische vereisten van de gashaard en de montage van de TV in het achterhoofd heeft BFactor dit wandmeubel ontworpen. Het schrijnwerk is opgebouwd uit brandwerende MDF die voorzien werd van een laagje grondverf voor het aanbrengen van een decoratieve betonlook verftechniek. Door de wand onderaan te voorzien van een rij vakken, wordt de gehele lengte nuttig benut met kastruimte en is alles bij de hand om een cosy avond te beleven.

SHUIFPUIEN VOOR EEN ESTHETISCH INTERIEUR GEHEEL

Het geraamte is voorzien van een nis die rationeel is geplaatst op een veilige afstand van het verwarmingselement en blokt de hitte af. De schuifpuien bieden de mogelijkheid om de apparatuur te verbergen en zorgen voor eenvoud in harmonie met het interieur. Afgewerkt met decoratieve verftechnieken en stalen profielen heeft dit op maat gemaakt wandmeubel een stoere uitstraling  meegekregen.

KIDS BUREAU

BUREAU ONTWERP OP MAAT MET STOER KARAKTER

Op een gegeven moment komen kinderen op een leeftijd waar het van belang is om hun eigen stekje aan te passen aan hun hedendaagse activiteiten en levensstijl. Het comfort van een eigen bureau wordt hierin een noodzaak. Niet altijd evident met een tiener die ondertussen zijn eigen willetje geeft ontwikkeld en de vaak geringe oppervlakte van de standaard slaapkamers.

Bij dit creatief maatmeubel ontwerp kreeg Barbara carte blanche en heeft gekozen voor materialen die later naar behoeven verder gecombineerd kunnen worden met zowel stoere, landelijke of moderne elementen. De verloren hoek van deze kamer is gevuld met een functioneel maatmeubel in proportie met de ruimte en wordt geliefd door de tiener die naar hartelust kan variëren met het decoreren van haar persoonlijke spulletjes en foto’s.

DRESSING ROOM

VAN STANDAARD MEUBILAIR NAAR DRESSING ROOM OP MAAT

MEUBELS OP MAAT MET EEN STRATEGIE

Door een grondige analyse van de te benutte oppervlakte, heeft Barbara haar oog laten vallen op deze mobiele standaard locker kastjes die opgewaardeerd zijn door de groepering en verdere afwerking met vintage steigerhout. Het stoer centraal eiland bied een maximum aan ruimte voor het leggen van gevouwen kledij.

Deze multifunctionele steigerhouten frame houdt het directe zonlicht op afstand van de kledij en vormt eveneens de scheidingswand tussen de dressing en master bedroom.

Een meubel op maat is niet altijd voordeliger dan de aankoop van een nieuwe stukken, maar brengt wel grootste voordelen met zich mee:

     pure ambacht   –   geen replica’s

    • de volledige ruimte wordt benut

    one of a kind  binnen  jouw  stijl