Deco & DIY Projecten
DIY & DECO ITEMS

De mogelijkheden van DIY projecten met BFactor zijn uniek in de streek, Barbara luistert niet enkel naar je ideeën maar helpt je deze te realiseren door een persoonlijke coaching of de eigenlijke uitvoering van het project.

CREATIEVE DIY ORGANIZER

In dit DIY project is op een budgetvriendelijke en creatieve manier een organizer gecreëerd die niet alleen een bijzondere uitstraling heeft maar ook dienst doet als extra geheugensteuntje. De volledige oppervlakte is benut en door de afwisseling van contrasterende witte en zwarte kadertjes is deze decoratieve wand levendig en een blikvanger binnen deze vintage getinte interieurstyling.

Memo's, post, boodschappen, to do's… alles in het oog voor en vlot verloop van de dag.

INOX SPIEGEL NA DIY MAKE-OVER

Om in de nieuwe interieurstijl te passen was het bewerken van deze inox spiegel de enige optie. Barbara heeft in voorbereiding de blinkende inox bewerkt met een schuurmachine om de hechting van de verf te bevorderen . De goudkleurige metaalverf is op een nonchalante wijze aangebracht met een natuurspons en tijdens het droogproces besproeid met een mengsel op basis van bister en azijn. Dit patina proces levert steeds opnieuw verrassende effecten op die resulteren in unieke kunstwerken. Kriebelt het om ook een meubel of interieur metamorfose door te voeren? Neem dan snel contact met BFactor.

DIY INTERIEUR KRIJTBORDEN

Barok kaders lenen zich als geen ander om een stijlvol krijtbord te maken en volledig naar wens af te werken.

Deze huiselijke barok kader is zonder schuren geverfd met Amazona black pearl en gebrusht met antique gold wax om bepaalde accenten te leggen. De basis is een multiplex plaat die eerst langs beide zijden een grondlaag meekreeg en vervolgens 2 lagen kwalitatieve bordverf. De afgewerkte frame is gecoat met een cremewax die zorgt voor een fixatie, bescherming en de matte uitstraling.

DECO POWERTEX TECHNIEKEN

Deze basis cirkelvorm op statief is een mooi staaltje van hoe een Powertex decoratief stuk er kan uitzien na het aanbrengen van verschillende producten met elk hun specifieke eigenschappen. In dit kunstwerk is gebruik gemaakt van powertex ivoor, aangebracht in een ongelijke massa en bedekt met bister. Door het contact van deze verf met de patina in combinatie met het verhitting proces, bekomt men de meest spectaculaire craquelé. Het statief zorgt ervoor dat dit 3 dimensioneel kunstwerk uit alle hoeken te bewonderen valt. Door een vorm te modelleren op deze drager geeft dit vrijstaand old-look kunstwerk de gewenste uitstraling.

Betonnen hoofd op statief verfraait met gekleurd powercotton. Realisatie met recuperatie beeld, bewerkt met acrylverf en pigmenten. Het omhulsel is gevormd met textiel geweekt in een bad van transparante powertex voor het modelleren en de hechting op het beton. Vaak belanden decoratieve stukken in de kast omdat ze niet matchen met de huidige interieurstijl. BFactor bekijkt dit anders en en heeft deze objecten een facelift zodanig dat ze terug trendy zijn & passen in het interieur.

Een styropor vrouwelijke torso bewerkt met krijtverf en powertex lood. Door het mengen van de powertex textiel verharder met stone art bekomt men een klei die gekneden kan worden naar de gewenste vormen. Gedetailleerd met goud pigment en aangelengd met vernis voor het accentueren van bepaalde structuren zorgt voor het levendig effect. De weerbestendige coating laat toe dat het erotisch getint beeld zowel binnen als buiten kan vertoeven.

DIY terracotta bloempot behandeld met verven, inkt en pigmenten, afgestemd op de kleurnuances van de stoere metalen locker.

ROBUUSTE DECORATIEVE SCHAAL

Deze betonnen schaal kreeg een decoratief randje in craquelé, repeterend uit het thema van de binnenhuis styling.

LAAT JE CREATIVITEIT LOS

KRIJTVERF OP HOUT EN STAAL

SJABLONEREN/TAMPONEREN

CHABBY CHIC DECO STYLING

@work

WANDBEKLEDING IN DIY PROJECT

Decoratieve technieken op losstaand en vast meubilair worden door Barbara professioneel  uitgevoerd met oog voor detail in de gewenste stijl en volgens het afgesproken budget. Door een selectie van vertrouwde ecologische producten krijgt jouw project een eigen karakter toegewezen.

close-up betonlook

DO IT YOURSELF

Als ervaren creatieve duizendpoot beseft Barbara als geen ander dat de term “DO IT YOURSELF" in realiteit niet altijd even smooth verloopt dan verwacht na het zien van de instructiefilmpjes. Voor het uitvoeren van bepaalde technieken schiet je alleen vaak handen te kort om je DIY project te laten slagen. Een goede voorbereiding, de juiste producten en een paar handen extra maken het verschil bij de realisatie van jouw persoonlijke DIY.