Archieven: Portfolios

Deco & DIY Projecten

DIY & DECO ITEMS

De mogelijkheden van DIY projecten met BFactor zijn uniek in de streek, Barbara luistert niet enkel naar je ideeën maar helpt je deze te realiseren door een persoonlijke coaching of de eigenlijke uitvoering van het project.

CREATIEVE DIY ORGANIZER

In dit DIY project is op een budgetvriendelijke en creatieve manier een organizer gecreëerd die niet alleen een bijzondere uitstraling heeft maar ook dienst doet als extra geheugensteuntje. De volledige oppervlakte is benut en door de afwisseling van contrasterende witte en zwarte kadertjes is deze decoratieve wand levendig en een blikvanger binnen deze vintage getinte interieurstyling.

Memo's, post, boodschappen, to do's… alles in het oog voor en vlot verloop van de dag.

INOX SPIEGEL NA DIY MAKE-OVER

Om in de nieuwe interieurstijl te passen was het bewerken van deze inox spiegel de enige optie. Barbara heeft in voorbereiding de blinkende inox bewerkt met een schuurmachine om de hechting van de verf te bevorderen . De goudkleurige metaalverf is op een nonchalante wijze aangebracht met een natuurspons en tijdens het droogproces besproeid met een mengsel op basis van bister en azijn. Dit patina proces levert steeds opnieuw verrassende effecten op die resulteren in unieke kunstwerken. Kriebelt het om ook een meubel of interieur metamorfose door te voeren? Neem dan snel contact met BFactor.

DIY INTERIEUR KRIJTBORDEN

Barok kaders lenen zich als geen ander om een stijlvol krijtbord te maken en volledig naar wens af te werken.

Deze huiselijke barok kader is zonder schuren geverfd met Amazona black pearl en gebrusht met antique gold wax om bepaalde accenten te leggen. De basis is een multiplex plaat die eerst langs beide zijden een grondlaag meekreeg en vervolgens 2 lagen kwalitatieve bordverf. De afgewerkte frame is gecoat met een cremewax die zorgt voor een fixatie, bescherming en de matte uitstraling.

DECO POWERTEX TECHNIEKEN

Deze basis cirkelvorm op statief is een mooi staaltje van hoe een Powertex decoratief stuk er kan uitzien na het aanbrengen van verschillende producten met elk hun specifieke eigenschappen. In dit kunstwerk is gebruik gemaakt van powertex ivoor, aangebracht in een ongelijke massa en bedekt met bister. Door het contact van deze verf met de patina in combinatie met het verhitting proces, bekomt men de meest spectaculaire craquelé. Het statief zorgt ervoor dat dit 3 dimensioneel kunstwerk uit alle hoeken te bewonderen valt. Door een vorm te modelleren op deze drager geeft dit vrijstaand old-look kunstwerk de gewenste uitstraling.

Betonnen hoofd op statief verfraait met gekleurd powercotton. Realisatie met recuperatie beeld, bewerkt met acrylverf en pigmenten. Het omhulsel is gevormd met textiel geweekt in een bad van transparante powertex voor het modelleren en de hechting op het beton. Vaak belanden decoratieve stukken in de kast omdat ze niet matchen met de huidige interieurstijl. BFactor bekijkt dit anders en en heeft deze objecten een facelift zodanig dat ze terug trendy zijn & passen in het interieur.

Een styropor vrouwelijke torso bewerkt met krijtverf en powertex lood. Door het mengen van de powertex textiel verharder met stone art bekomt men een klei die gekneden kan worden naar de gewenste vormen. Gedetailleerd met goud pigment en aangelengd met vernis voor het accentueren van bepaalde structuren zorgt voor het levendig effect. De weerbestendige coating laat toe dat het erotisch getint beeld zowel binnen als buiten kan vertoeven.

DIY terracotta bloempot behandeld met verven, inkt en pigmenten, afgestemd op de kleurnuances van de stoere metalen locker.

ROBUUSTE DECORATIEVE SCHAAL

Deze betonnen schaal kreeg een decoratief randje in craquelé, repeterend uit het thema van de binnenhuis styling.

LAAT JE CREATIVITEIT LOS

KRIJTVERF OP HOUT EN STAAL

SJABLONEREN/TAMPONEREN

CHABBY CHIC DECO STYLING

@work

WANDBEKLEDING IN DIY PROJECT

Decoratieve technieken op losstaand en vast meubilair worden door Barbara professioneel  uitgevoerd met oog voor detail in de gewenste stijl en volgens het afgesproken budget. Door een selectie van vertrouwde ecologische producten krijgt jouw project een eigen karakter toegewezen.

close-up betonlook

DO IT YOURSELF

Als ervaren creatieve duizendpoot beseft Barbara als geen ander dat de term “DO IT YOURSELF" in realiteit niet altijd even smooth verloopt dan verwacht na het zien van de instructiefilmpjes. Voor het uitvoeren van bepaalde technieken schiet je alleen vaak handen te kort om je DIY project te laten slagen. Een goede voorbereiding, de juiste producten en een paar handen extra maken het verschil bij de realisatie van jouw persoonlijke DIY.

Meubels op maat laten maken

KANTOOR

WERKEN IN EEN GEÏNTEGREERD THUISKANTOOR

INBOUWKAST OP MAAT

In dit privé bureau geen saaie kantoormeubelen, maar wel een staaltje maatwerk van freelance interieurontwerper Barbara Raes 

Het geraamte is vervaardigt uit MDF, afgewerkt met oud steigerhout en aangevuld met een metalen elementen. De wijnkisten zijn op de kop getikt tijdens een lokale rommelmarkt waar Barbara geen seconde getwijfeld heeft om deze collector items in huis te halen. De wijnbakken zijn voor het gebruik grondig gereinigd, behandelt tegen de houtworm en extra verstevigd op de bodem. De naturel look van het hout is behouden in zijn originele staat. De old look metalen handvatten zijn door hun vorm praktisch in gebruik, zorgen voor een stoer accent en werken uitstekend als geheugen steuntje binnen de organising van de kantoorbenodigdheden en paperassen. Een doordacht, tijdloos meubelontwerp, die zijn bijdrage levert naar een visueel nette kantoorruimte prachtig in evenwicht met de zichtbare leefruimten in deze woning. Benieuwd hoe

GESTYLED WANDMEUBEL OP MAAT

INKOMHAL

In dit huis was het gezegde “met de deur in huis vallen” letterlijk en figuurlijk van toepassing. De bewoners van dit huis houden van het open ruimtelijk gevoel maar meteen binnenkomen in de living bleek hier toch wel een ergernis te vormen. Barbara kwam tot deze creatieve hal oplossing die op een originele manier toch voor een zekere privacy zorgt, het ruimtegevoel niet afblokt en te gelijkertijd handige opbergruimte omvat. Met shutters en een metalen buizen frame als basis kreeg het meubelontwerp op maat vorm. De vestiaire kast is doelbewust geplaatst, eigenhandig voorzien van verftechnieken en gedecoreerd in lijn met de interieurstyling van de woonst.

UPCYCLING MEUBEL OP MAAT

Met de wens om het interieur anders te gaan plaatsen en inrichten kwam Barbara tot het idee om dit houten meubel te gaan recupereren en uitbreiden tot een dressoir op maat die reikt over de gehele oppervlakte van de draagmuur in het centrale woongedeelte. Met haar zwak voor hout en natuurlijke texturen kreeg dit meubel op maat een extra omhulsel van gebruikt steigerhout met als blikvanger een natuurlijk kunstwerk. De ruwe structuur en de kleurnuances van de witte berkenstammen brengen het meubel tot leven.

THUISKOMEN IN EEN ORIGINELE HAL

TV & HAARDWAND

UNIEK WANDMEUBEL OP MAAT

Met de technische vereisten van de gashaard en de montage van de TV in het achterhoofd heeft BFactor dit wandmeubel ontworpen. Het schrijnwerk is opgebouwd uit brandwerende MDF die voorzien werd van een laagje grondverf voor het aanbrengen van een decoratieve betonlook verftechniek. Door de wand onderaan te voorzien van een rij vakken, wordt de gehele lengte nuttig benut met kastruimte en is alles bij de hand om een cosy avond te beleven.

SHUIFPUIEN VOOR EEN ESTHETISCH INTERIEUR GEHEEL

Het geraamte is voorzien van een nis die rationeel is geplaatst op een veilige afstand van het verwarmingselement en blokt de hitte af. De schuifpuien bieden de mogelijkheid om de apparatuur te verbergen en zorgen voor eenvoud in harmonie met het interieur. Afgewerkt met decoratieve verftechnieken en stalen profielen heeft dit op maat gemaakt wandmeubel een stoere uitstraling  meegekregen.

KIDS BUREAU

BUREAU ONTWERP OP MAAT MET STOER KARAKTER

Op een gegeven moment komen kinderen op een leeftijd waar het van belang is om hun eigen stekje aan te passen aan hun hedendaagse activiteiten en levensstijl. Het comfort van een eigen bureau wordt hierin een noodzaak. Niet altijd evident met een tiener die ondertussen zijn eigen willetje geeft ontwikkeld en de vaak geringe oppervlakte van de standaard slaapkamers.

Bij dit creatief maatmeubel ontwerp kreeg Barbara carte blanche en heeft gekozen voor materialen die later naar behoeven verder gecombineerd kunnen worden met zowel stoere, landelijke of moderne elementen. De verloren hoek van deze kamer is gevuld met een functioneel maatmeubel in proportie met de ruimte en wordt geliefd door de tiener die naar hartelust kan variëren met het decoreren van haar persoonlijke spulletjes en foto’s.

DRESSING ROOM

VAN STANDAARD MEUBILAIR NAAR DRESSING ROOM OP MAAT

MEUBELS OP MAAT MET EEN STRATEGIE

Door een grondige analyse van de te benutte oppervlakte, heeft Barbara haar oog laten vallen op deze mobiele standaard locker kastjes die opgewaardeerd zijn door de groepering en verdere afwerking met vintage steigerhout. Het stoer centraal eiland bied een maximum aan ruimte voor het leggen van gevouwen kledij.

Deze multifunctionele steigerhouten frame houdt het directe zonlicht op afstand van de kledij en vormt eveneens de scheidingswand tussen de dressing en master bedroom.

Een meubel op maat is niet altijd voordeliger dan de aankoop van een nieuwe stukken, maar brengt wel grootste voordelen met zich mee:

     pure ambacht   –   geen replica’s

    • de volledige ruimte wordt benut

    one of a kind  binnen  jouw  stijl 

Mixed Media Projecten

EEN MIX VAN MEDIA WAAR TECHNIEKEN ELKAAR ONTMOETEN

De uitlaatklep bij uitstek, eventjes alles los laten en “Go with Flow” in een zee van eindeloze combinaties. Intuïtief gaat Barbara aan de slag met een selectie materialen en volgens het budget van de klant. Technieken en materialen worden gemixt en gematcht op dragers of vast meubilair. De grootste troef van BFactor is de toepassing van eigen technieken en grafische ontwerpen te verwerken in deze kunstvorm.

DRAGERS

Mixed Media met krachtige print

Een krachtig beeldontwerp met transfer overgebracht op doek zorgt voor een  stevige basis van een mixed media werkstuk. Vertrekkende van het digitaal ontwerp heeft Barbara kleurstalen aangemaakt in nuances terugkerend uit de afbeelding. De frame is een vondst van op de zolder in oorspronkelijke staat behouden en nonchalant bespoten met gold spray. Deze decoratieve inbreng zorgt ervoor dat het profiel van het gelaat extra geaccentueerd wordt. Verder kreeg dit Mixed Media kunstwerk vorm door het aanbrengen van een verscheidenheid aan pigmenten, sprayen, zand, kalk, powertex, 3D structuren, waxen… Het resultaat is een uniek master piece met een eigen karakter.

Project: Familie De Putte – Stercks te Wetteren

TECHNIEKEN DIE LEVEN

Heb je in huis oerdegelijke materialen maar met een saaie uitstraling?

BFactor pakt deze onder handen en geeft je deuren, trappen… terug pit door ze te behandelen met specifieke producten die door het reactieproces heen, spectaculaire effecten opleveren. Resten van behang of textiel die aanwezig zijn binnen de styling van het interieur, zijn top om mee opgenomen te worden in het creëren van de nieuwe levendige look. Bij deze creatieve vorm van kunst is een grondige productkennis noodzakelijk en dient men de technische eigenschappen en de droogtijden te accepteren.

“Mixed Media” Een techniek die naar mate het proces vordert zijn eigen leven begint te leiden, nooit identiek aan eerdere uitvoeringen met hetzelfde product, hoeveelheid en repetitieve uitvoering maar wel altijd verrassend mooi met een pittig karakter.

Close-Up van toegepaste Mixed Media techniek voor grenen deur.

Project: privé woning Familie De Backer – Raes 

WANDEN

VAN WAARDELOZE WANDTEGEL NAAR EYECATCHER

Deze klanten hadden een leegstaand handelspand gekocht waar ooit een frituur in werd uitgebaat. Door prioritaire renovatie werken, bleek het voorziene kostenplaatje al vlug een serieuze hap uit hun budget te eisen. In het verlengde van de keuken diende volgens het inrichtingsplan een ontbijthoek te worden voorzien. Barbara werd gecontacteerd om ter plaatse te bekijken wat er mogelijk was om deze planning op een budgetvriendelijke manier te laten doorgaan zonder een stijlbreuk te veroorzaken.

Door de klanten voor te stellen en te overtuigen om de witte wandtegels te recupereren en te laten bewerken met een Mixed Media verftechniek, bleef het kapwerk, de plaatsing en aankoop van steenstrips uitgespaard. Na het grondig ontvetten en het aanbrengen van een primer werd de Bluestone Powertex techniek uitgevoerd. Het resultaat oogt naturel op de steen door zijn unieke texturen en bevat geen repeterend patroon in vergelijking met behang. Waterproof en beschermd tegen vuil en vet vormt de muur een eyecatcher in deze leefkeuken. Barbara zette een likje krijtverf en wax op de authentieke deuren voor een geslaagd geheel.

Project: Familie De Ro – Van Laethem te Geraardsbergen

INTERIEURONTWERP MET MIXED MEDIA ACHTERGROND

Dit wandontwerp werd door BFactor voorzien van een Powertex Bluestone effect die aangebracht werd op de gyproc als achtergond van het meubel. Eens uitgehard, met de hand gepolierd en in de wax gezet is deze kwalitatieve decoratieve techniek qua structuur en looks te evenaren met natuursteen. Benieuwd wat het kost?

Project: Familie De Ro – Maes te Wichelen

INTERIEURONTWERP MET BETONLOOK BEKLEDING

In deze realisatie kreeg de omkasting van het interieur meubel een Shabby betonlook van Annie Sloan toegediend, uiteraard gefinetuned met eigen inbreng van BFactor details die het geheel helemaal afmaken. De betonlook kreeg zijn eigenheid door bepaalde gedeeltes van de grijze natte verflaag te bestrooien met wit antique powder die naar mate het droogproces vorderde kon worden uitgewreven over de rest van de wand. Na het respecteren van de droogtijd werd de wand voorzien van een hittebestendige sealer op basis van een matte vernislaag.

Project: Familie de Backer – Raes te Ressegem

Mixed Media wandschilderij met een verhaal

Dit is één van Barbara's eerste Mixed Media experimenten in eigen huis, rechtstreeks op de wand aangebracht. Een nieuwe creatieve en artistieke wereld ging open.

Zoals elk individu of gezin zijn eigen levensverhaal heeft, hebben wij die van ons vertaalt in een emotionele collage die we nog steeds alle dagen ervaren als een houvast. Een negatieve herinnering nauw verbonden aan een positieve emotionele periode uitte zich hier in een symbolische kunst die voor ons een waardevolle betekenis heeft en we de rest van ons leven zullen ervaren en meedragen.

Na het verwijderen van de voormalige lagen behang is de wand voorzien van een primer en een muurverf als ondergrond. De selectie afbeeldingen zijn geprint met een laserprinter en met de transfer techniek lukraak op de wand aangebracht. Deze basis werd in het creatieve proces naar gevoel uitgebreid met distress inkt, belettering, decoratieve items, pigmenten, structuurpasta, decoart acrylverf, bister, sprays, powertex… De kleurkeuze geeft de kracht van de emotie weer, gelinkt aan een kleurrijke toekomst. Door de coating ogen de kleuren na talrijke jaren nog steeds levensecht en is deze kunstzinnige Mixed Media wand een blikvanger binnen onze interieurstyling geworden.

Project: privé woonst BFactor te Ressegem

Branding Projecten

SHOWCASE – PORTFOLIO

“EEN HUISSTIJL IS ZOVEEL MEER DAN ENKEL EEN LOGO”

Het is een grafisch ontwerp met een strategie met specifieke vereisten aan de basis. De persoonlijke aanpak van de grafisch vormgever en een duidelijke communicatie van de klant, leiden tot herkenbaarheid en succes van je business of product. Barbara heeft jouw grafische projecten de juiste uitstraling met een eigenheid die opgemerkt wordt tussen de massa. BFactor heeft de skills, een gezonde dosis inspiratie en ervaring om jouw project van A tot Z te creëren en te realiseren. BFactor staat in voor de complete opvolging van jouw project zodanig jij je volledig kan focussen op je (Start-Up)business.

PROJECT WOUT'S GIN

IDENTITY

STIJLVOLLE LOOK & FEEL

Samen met de ontwikkelaars van deze lekkere lokale Wout’s Gin is Barbara op zoek gegaan naar een unieke fles met een vormgeving die goed in de hand ligt en vervolgens aan de slag gegaan met het ontwerp van een letterlogo die klassevol het gewenst imago van het product weerspiegelt. Na het vinden van de geschikte glazen fles en de realisatie van het passend letterlogo, evolueerde de rest van het project vlotjes. De basis kreeg ondersteuning door het toevoegen van de merknaam in een geproportioneerd, stoer lettertype die hier zorgt voor een krachtige Look & Feel van de Gin.

SOCIAL MEDIA & PROMO

SOCIAL MEDIA POST

FOREX BORD & FLYERING

POSTKAART ONTWERP

FACEBOOK BANNER

GRAVURES

“GIN DRINKEN IN STIJL”

COMPLEET PRODUCT LOGO ONTWERP

LOGO VERSIE GRAVURE GLAZEN

BRANDING

GEEN STANDAARD LABELS MAAR PUUR MAATWERK

Vertrekende van de speciaal gevormde fles zijn alle labels puur op maat ontworpen in de herkenbare huisstijl met terugkerende accenten en contrasterende tekst. Ze zijn niet alleen mooi maar eveneens informatief op een creatieve manier en functioneel. De gegevens van de handelaar zijn hier steeds bij de hand alsook het unieke droogproces, de ingrediënten en een serveertip worden hier te kennen gegeven. Het doplabel zorgt niet alleen voor een extra verzegeling van de dop maar zet het letterlogo nogmaals optimaal in de kijker.

It’s all in the details!

PACKAGING DESIGN ALS STRELING VOOR HET OOG

Barbara presenteerde haar kapvorm voorstel bij een befaamde regionale drukkerij die op hun beurt enkele technische aanpassingen doorvoerden. Na de goedkeuring van het (dummy) model, de materiaal keuze en plaatsing van het logo en tekst op het voorontwerp werd het drukproces gestart. Het in de massa gekleurde mat zwarte karton van de verpakkingsbox in contrast met de Lay-Out in gold folie preeg maakt het geheel af.

Uiteindelijk is Wout’s Gin een project geworden  waarbij niet alleen de smaakpapillen worden verwend maar ook de verpakking getuigd van een tastbare, hoogwaardige kwaliteit met luxueuze uitstraling die eveneens de zintuigen prikkelen.

BELETTERING

VAL OP MET EEN BELETTERDE TRAILER

BFactor zorgde voor de aanlevering van de compositie en onze vaste contacten pasten hun skills toe om de gewenste bestickering van de truck tot in detail perfect te realiseren.

De contrasterende kleurkeuze en de glans van de gold folie laat het merk schitteren. Het resultaat spreekt voor zich en gaat niemand onopgemerkt voorbij.

Met Dank aan Wout & Isabelle voor hun vertrouwen en samenwerking.

Project: woutsgin.be te Mere

PROJECT CAJE'S BURGER
IDENTITY

GEEN CLICHE FOOD LOGO MAAR STRAK DESIGN

De wens van deze klanten was om een krachtig abstract logo te bekomen met een vintage/retro getint kantje, alles behalve een cliché afbeeldingslogo. Na enkele stijlvoorstellen zijn we tot deze combinaties gekomen. De vormgeving van de letter C uit dit font leent zich ertoe om een link te leggen naar de herkenbare vorm van de hamburger zonder gebruik te maken van toegevoegd beeldmateriaal. De slogan verwijst naar de verse handmade burgers en het cliënteel dat Caje’s Burger wil bereiken.

LETTERLOGO

IDENTITY & BUSINESS CARDS

BRANDING

PACKAGING

Het werken in cirkelvorm, geeft als voordeel dat de Look & Feel van het merk in één blik kan worden waargenomen. Merknaam, logo, en slogan zijn netjes verwerkt in een compact en duidelijk geheel. De kraftzakjes en het opschrift BITE ME… passen perfect binnen de mix van een Amerikaanse, stoere, strakke, vintage stijl. In deze gepersonaliseerde zakjes geen ongezonde trash, maar pure smaakvolle burgers met een body waar je graag in bijt.

BELETTERING

Barbara verzorgde het voorontwerp voor de plaatsing van de belettering en ging samen met de klant langs bij een lokaal bedrijf om een definitieve kleurkeuze te maken. De witte carrosserie als basis van de Food Truck en de matte gold folie accenten gecombineerd met de zwarte Lay-Out, geven de trailer de juiste uitstraling mee.

PERSONALISATIE ONTWERP KRAFT ZAKJES

VISUALISATIE BELETTERING FOOD TRUCK

FACEBOOK BANNER

Amerikaans getinte Facebook banner met een knipoog naar de Food Truck.

3D Visualisatie Projecten

3D VISUALISATIES

INTERIEURSTYLING MET EEN 3D PLAN

Een 3D visualisatie laten maken als ideale aanvulling van het sfeer moodboard. Met een gedetailleerd 3D visualisatie van de aangeklede ruimte wordt het snel duidelijk hoe jij straks de ruimte gaat beleven.

De bewoners van deze nieuwbouw hadden als wens binnen hun open ruimte een cosy hoekje te creëren om ongestoord, languit in de sofa tot rust te komen en te genieten van hun favoriete televisie reeksen. Een kleurtje die het vakantiegevoel opwekt en een meubel die esthetisch past binnen het interieur en functioneel voldoende opbergruimte te bieden heeft. BFactor is aan de slag gegaan met het aangeleverd grondplan en heeft met al deze aspecten rekening gehouden met als resultaat dit geslaagd 3D interieurontwerp.

project: Familie De Smet te Gavere

3D Interieur ontwerp voor een thuiskantoor

Leuke Bel-etage woning die toe was aan een nieuwe styling. Deze klant kreeg het aanbod om van thuis uit te werken en vroeg advies interieurinrichting aan Barbara voor de herindeling van deze beschikbare ruimten op het verdiep. Rekening houdend met de lichtinval in dit gebouw, is BFactor tot deze inrichting gekomen.

Project: Els Van Damme te Wondelgem

3D inrichting luxeflat

De warme elementen en het vormspel van deze 3D visualisatie van de badkamer zorgt voor een oase van rust met een hoge esthetiek en functionaliteit.

In deze gerenoveerde flat werd in de 3D visualisatie een vleugje Metropolitan Stijl toegepast. Door de opstelling van het meubilair, het evenwichtig kleurenpalet, de selectie materialen en de kunstige prints, blijft het ruimtelijk effect van deze woonkamer behouden. De vrijstaande glazen wand zorgt voor een mooie reflectie van de lichtinval en blokt de koude luchtstroom van de opening naar de aanpalende ruimte af. Ontdek hier onze 3D visualisatie prijzen

Project: Flat van Familie De Ro te Antwerpen

Hoe ziet jouw droomhuis er straks uit?

BFactor denkt mee over de indelingsopties, kleuren, materialen, verlichting & giet dit alles in een bruikbare HD visualisatie beelden.

Fotorealistische gerendeerde afbeeldingen, sketchen, animaties van jouw toekomstige woning of Make-Over leveren heel wat voordelen op: • werkt inspirerend  • is overtuigend  • communiceren beter  • geen onaangename verrassingen  • correct eindresultaat

Wil je ook een 3D visualisatie laten maken?

Interieuradvies Projecten

LEEFRUIMTEN

ONLINE INTERIEURINRICHTING ADVIES MET EEN CREATIEF MOODBOARD

GO with the FLOW! Online interieuradvies en moodbords is een budgetvriendelijke oplossing voor als je zelf je project in handen wil nemen met ondersteuning van een professional .  Een sfeerbord is zoveel meer dan een beetje prentjes en wat materialen bij elkaar. Een creatief moodboard onthuld je interieurstijl!

Het zet aan tot creatief denken en bevat een massa aan informatie en antwoorden op vragen waar je tot heden niet bij stil stond zoals: “wat is mijn interieurstijl” en loopt deze parallel met de smaak van partnerlief?

Een moodboard heeft je inzicht en inspiratie om aan de slag te gaan, betrek je huisgenoten bij deze creatieve activiteit en sta verstelt van de verassende resultaten. BFactor ontwerpt online moodboards maar “the Way to Go” blijft nog steeds de voelbare collages, waar we samen een stijl ontwikkelen.

SFEERBORDEN OM VAN TE HOUDEN

De Look & Feel van gezamenlijke woonvertrekken zijn van groot belang om een sfeer te creëren waarbij ieder in huis zich goed voelt, tot rust komt en geniet.

Een evenwichtige neutrale indeling bied je de kans om ten aller tijden verder te experimenteren, variëren en aan te vullen met decoratie en meubilair.  Het subtiel toepassen van persoonlijke spullen maakt van je huis jouw thuis. Je persoonlijk moodboard vormt de rode draad en je houvast voor de verdere inrichting.

“Express Yourself” & ontdek onze advies interieurinrichting deals

INTERIEURINRICHTING ADVIES VOOR EEN KINDERKAMER

DE WOONWENSEN VAN JE KIND(EREN) ONTDEKKEN

Het is altijd opnieuw een uitdaging om de fantasie en woondromen van een kind of tiener juist weten in te schatten. BFactor gebruikt een sfeerbord als niet te missen hulplijn bij de slaapkamer styling.  Met een 3D visualisatie krijg je een levensecht beeld van de gekozen stijl.

Restyling Projecten

VAN AFDANKERTJE NAAR UNIEK RESTYLE MEUBEL

Als decorateur werpt Barbara haar vaak op meubels die niet meer binnen een bepaalde interieurstijl thuishoren en blaast ze door het toepassen van verschillende technieken nieuw leven in. Naargelang de nieuwe functie van het te restylen meubel wordt deze bewerkt tot een origineel stuk die met zijn uitstraling zeker zal gezien worden. Mede dankzij een uitgebreid netwerk weet Bfactor precies die unieke karaktervolle stukken op de kop te tikken en dit te restylen tot pareltjes.

Wie weet krijgt één van deze restyle meubels weldra een plaatsje binnen jouw interieur.

RESTYLE KASTEN

NIEUWE BESTEMMING KAN VOOR IEDER MEUBEL

De prints op deze metalen kast zijn aangebracht met een laserprint transfer medium. De body is onder handen genomen met kwalitatieve krijtverf en na het aanbrengen van de letters met structuurpasta en gold folie verder gefinished met een wax coating.

Een stoere look met en tikkeltje glamour is de nieuwe eigenheid van deze ooit karakterloze kast.

Op de kop getikt bij een faillissement van kantoormeubilair, na de meubel restyling van BFactor dienstdoende als schoenenkast.

AFWERKING TOT IN DE PUNTJES

Dit kastje is gered van het containerpark en voorzien van een grondige opknapbeurt met aandacht voor de binnenkant die bestond uit een geplastificeerde bekleding op spaanderplaat. Na de uitharding van het product en de bewerking tijdens het droogproces verkrijgt men de structuur en look van steen. Meteen ook een sterkere basis dan voorheen.

IT’S ALL IN THE DETAILS

Een mix van decoupage, sjabloneer, stempelen en verftechnieken met materialen zoals: inkt, colorwax, krijtverf, rusty powder, decoupage papier. De meubel restyling is opgesmukt met decoratieve elementen en stras steentjes. Mobiel gemaakt en verstevigd met metalen profieltje. Deze vintage getinte schuivenkast schittert als nooit te voren binnen een slaapkamer styling.

VAN EEN SAAI NAAR TRENDY RESTYLE MEUBEL

Het gebruik van deze opvallende metaalverf in combinatie met decoupage en verweringstechnieken maken dat deze kasten perfect tot zijn recht komen in een zuiderse getinte patio. Functionele waterproof make-over van saaie dossierkasten maakt plaats voor het opbergen van allerhande exterieur benodigdheden. Alles bij de hand om te genieten van zwoele zomeravonden.

DEUREN

BINNENKOMEN DOE JE ZO!

In dit renovatiehuis zijn de reeds bestaande deuren ontdaan van de lagen verf die ze de loop der jaren hebben meegekregen. Er is bewust gekozen om bij het verwijderen van de verf met decapant sommige restanten te behouden om een verweerd effect te creëren. De moeilijk bereikbare delen van de deur zijn aangepakt met een zandstraler die dat moment ter beschikking was voor andere werkzaamheden binnen het renovatie project.

De panelen van de deuren zijn bekleed met een overschot Brooklyn Tins vliesbehang die een terugkerend patroon vormt binnen de styling van dit huis. In de lijn van het authentieke zijn deze deuren verder bewerkt met powertex producten voor het bekomen van een craquele effect die vaak een must is voor het leggen van een ouderwetse twist. De gescheurde glaspartijen van de deur naar het kantoor zijn vervangen door een MDF paneel die langs beide zijden voorzien is van een art work met enerzijds de zichtbaarheid van de originele stalen frame en anderzijds het gesloten gedeelte dat toedraagt tot de privacy binnen deze ruimte.

TRAPPEN

CREATIEVE TRAPRENOVATIE

Deze trap is een mooi voorbeeld van een BFactor budgetvriendelijk renovatie project. Vòòr het toepassen van de verftechnieken is de trap lichtjes geschuurd, verstevigd en behandeld tegen de houtworm. De verf op basis van powertex lood en ivoor in combinatie met bister leveren bij het uitvloeien en verhitten van de verschillende mediums op de traptreden een spectaculair resultaat op. Het stootbord van de treden heeft een bekleding gekregen van een restant parket die doorloopt in de aanpalende ruimten.

VERLICHTING

BROCANTE

Dit uniek meubelstuk viel Barbara op tijdens het rondsnuffelen op een rommelmarkt. De verkopers konden niets met het meubelstuk vanwege een ontbrekende lampenkap die past op de gevormde stalen draadframe rond de lamp. De creatieve geest van Barbara stootte al vlug op een gevlochten rieten mand en bracht haar op dit idee. Het probleem was in no-time van de baan en het licht ging weer schijnen. Oplevering van multifunctioneel oud charmant meubelstukje in match met de Shabby Chic interieur styling.

Heb je een restylingproject, maar geen inspiratie of gebrek aan tijd om zelf aan de slag te gaan?

Interieurstyling Projecten

WOONKAMER STYLEN

EEN INTERIEURMIX VAN LANDELIJK & STOER

Een woonkamer stylen kan op basis van reeds bestaande meubels die omgebouwd en aangepast worden aan de leefruimtes. Meerdere stijlen zijn in deze woonkamer toegepast en vormen een evenwichtig, uitnodigend harmonieus geheel. De kleurcombinaties en het materiaalgebruik zijn hier van groot belang.

Originaliteit troef met de ingewerkte schuifpuien bekleed met een BFactor Digital Art Print op aluminium panelen. Deze vormen niet alleen de blikvanger in deze living maar werken eveneens functioneel als afsluiting van het TV toestel en apparatuur. Eens de schuifdeuren dicht zijn heeft men zicht op een vlakke wand en wordt men als het ware meegezogen in het volledige kunstwerk.

Berken stammen in het interieur

“Beetje Urban Stijl houdt het interieur luchtig”

Het is vaak een must om een stoer / landelijk interieur aan te vullen met natuurlijke luchtige elementen. Bij dit binnen interieurstyling project heeft een reeds bestaand meubelstuk een tweede leven gekregen door deze verder uit te breiden naar een meubel die reikt over de gehele lengte van de muur. Om een balans te krijgen tussen lichte en donkere tinten binnen de woning, maakte huis stylist en ontwerper Barbara Raes gebruik van witte berken stammen in het meubelontwerp

Ruimte genoeg op deze dressoir voor het plaatsen van allerlei plantjes, een oase van  groen die niet alleen zorgt voor de fraîcheur maar ook voor een gezond klimaat in de leefomgeving.

Een creatieve styling maakt binnenkomen verrassend

In deze woning was het en noodzaak om het gezegde “met de deur in huis vallen” letterlijk en figuurlijk te omzeilen door een creatieve oplossing te voorzien en de inkom lichtjes af te scheiden van de woonruimten. Geslaagd project waar DIY, restyling & ontwerp deel uitmaken van de realisatie. De materiaalkeuze is een terugkerend aspect doorheen het gelijkvloers van de woning en zelfs van de storende body van de elektriciteitskast is niets meer te bespeuren. De vrijstaande wandcreatie bevat een budgetvriendelijke & handige vestiaire kast  gerealiseerd met Restyle louvre deuren en bied extra opbergruimte. De inkom wordt na deze Make-Over door woonstylist Barbara Raes als uitnodigend ervaren en klopt visueel in het plaatje van de interieurstyling.

DRESSING ROOM

Creatief meubelontwerp dressing

De vintage getinte matte mint krijtverf in combinatie met de bruintinten zorgen bij het ochtendgloren voor een klare kijk op de outfit van de dag. De gebruikte verftechniek zorgt voor een mooie speling van het licht en brengt de kamer tot leven.

Het meubilair is een mix van stoer en landelijk met staal en vintage getint steigerhout. De decoratieve elementen zijn een samenstelling uit de gepimpte stock, aangevuld met enkele nieuwe musthaves.

De combinatie van direct, indirect en sfeerverlichting zijn hier zorgvuldig aangebracht. Door de DIY armatuur te voorzien van Edison Bulbs krijgt de styling een extra cachet.

Slaapkamer styling

WAAR BATTERIJEN WORDEN OPGELADEN

In dit project doet de achterzijde van de kleerkast multifunctioneel dienst als afscheidingswand van de aanpalende ruimte en is met de opbouw nis voorzien om eventueel bij behoefte een flat screen te plaatsen afgeschermd van het direct daglicht. De sfeer en stijl van de dressing room zijn doorgetrokken in deze master bedroom en aangekleed met restyle meubilair.

Project: ten huize de Backer – Raes te Ressegem

Digital Art Projecten

ART on DIBOND

EEN DIGITAAL INTERIEUR KUNSTWERK

“Je pand inrichten met een blikvanger van formaat”

BFactor blend een selectie van afbeeldingen samen tot een uniek DIGITAAL KUNSTWERK al dan niet met een functie of enkel decoratief steeds met een WAUW factor. Na het vormgeven van beeldmateriaal word je digitaal kunstwerk gefinetuned en op maat aangeleverd voor het drukproces.

Deze realisatie is een mooi voorbeeld van een multifunctioneel interieur kunstwerk, die niet alleen een streling voor het oog is maar eveneens functioneel dienst doet door de plaatsing van dibond platen op de fronten van deze schuifpui. Wenst men geen gebruik te maken van de media apparatuur, kunnen de deuren netjes worden toegeschoven. Bekijk hoe dit digital art work één harmonieus geheel vormt binnen het styling project – portfolio interieurstyling.

Project: Barbara & Dieter te Ressegem

Digital Behang op maat

600*800

Duizend en één soorten behang met een standaard formaat en niet eentje dat volledig in de buurt komt van het geen jij in gedachten hebt? 

Barbara heeft jouw droom vorm en ontwerpt jouw digitaal behang op maat en op elk gewenst formaat. Geen standaard behang dus, maar een surplus voor het creëren van een eigen leefwereld. Door het toevoegen van de juiste meubelen, wordt de styling van je ruimten tot een hoger niveau getild. In voorbeeld hebben de klanten gekozen om een Urban pand uit de buurt te fotograferen en dit origineel beeld verder te laten leven in hun atelier. Door het bekleden van de volledige wand met dit dieptezicht, oogt de ruimte veel ruimer. Met de plaatsing van stoer verweerd meubilair wordt deze gedurfde styling vast wel een inspirerende werkplek.

Project: Els & Bert te Erpe-Mere

Poster op maat laten maken

Hoe leuk kan het zijn om je kantoor s'morgens binnen te stappen?

In dit kantoor wordt er waarde gehecht aan het verwelkomen van hun werknemers met een digitaal kunstwerk aan de ingang van het kantoor. Een kleine investering die een grote waardering opbrengt.

Project: Zone/24 Sint-Niklaas

“Posters als voordelige media met een krachtige boodschap doen hun werk”

Prints die de aandacht trekken

Etalage posters

BFactor ontwerpt jouw poster op maat & heeft je raad betreft de materiaalkeuze volgens de doeleinden.

Niet alleen zijn deze prints krachtige tools in de merchandising, posters zijn perfect inzetbaar om jouw interieur op te vrolijken of de juiste vibes in je kamer te brengen.

De kapster van dit kapsalon houdt enerzijds van iets opvallends maar heeft ook een zwak voor de vintage/old look stijl. Haar boodschap is hier vertaalt & in beeld gebracht op AO formaat posters die hun effect niet missen bij voorbijgangers. Uitnodigend, ludiek, krachtig met herkenbare elementen zijn eigen aan deze unieke blikvangers.

Project: Inter Mode Coiffure  De Reuse Katthy  te Hofstade

Een digitaal kunstwerk laten maken van je kinderen?

POP ART realisatie gebaseerd op de kunststroming van het succesverhaal uit de jaren 60. Met de passie van het koppel voor deze stijl en de grote liefde voor hun kids, is deze gepersonaliseerde print de “eyecatcher” binnen hun hedendaags interieur. Deze vorm van kunst maakt het mogelijk om verschillende perioden uit hun kindertijd vast te leggen op een ludieke manier.

Beetje kleur en humor in huis zorgt voor positieve vibes.

Project: Sophie & Bart te Haaltert

Betaalbare Wandborden voor elke interieurstijl.

Buiten de gekende BFactor diensten kan je bij ons terecht voor de realisatie van decoratieve wandborden afgestemd op jouw interieur of gepersonaliseerd naar wens.

Als designer beschikt BFactor eveneens over een eigen lijn betaalbare Home-Made muurdecoratie die met de grootste zorg tot in detail worden vervaardigt tot eyecatchers die je nergens anders vindt.